RESORT MARCO POLO, VITTORIO VENETO, ITALY


Client: Resort Marco Polo / AC Milan
Location: Vittorio Veneto, Italy
Total Floor Area: 70,000ft2 / 6,500m2
Budget: Withheld
Type: Competition
Year: 2007


Renderings: ©HTDSTUDIO DESIGNOFFICE


Download Tearsheet>


Related Projects>

Oshyn Spa


<Previous Page


NEWS
PROJECTS
BRANDING / PRODUCTS
OFFICE
CLIENTS
AWARDS
PUBLICATIONS / MEDIA
HOME


 

 

rmp_siteplan

Multi-Function Sports Concept

The program called for limited exterior building envelope of 1,000m3 with the remainder of facility with indoor futsal courts, wellness center gym, climbing wall, viewing boxes and restaurant 10 meters below grade. The recurring circular theme manifests itself in the form of a perforated brise soleil designed to filter sunlight of varying intensities at specific times of the day and season.

section

Programmatics and building massing

Clear stacking of program components allow integrated tower structure to originate from below grade. Open head space facilitate penetration of at-grade slab to let in natural daylight to underground spaces.

section

Full service fitness center

Climbing wall, gym with spa, retail and private spectator boxes. Elevator travels three levels below grade from ground level.

section perspective

Subgrade Futsal courts

Interior Futsal courts with bleacher seating; private viewing suites and restaurant from above.

perspective

Tip of the Iceberg

Top of tower shows itself as a glass cube, with upper levels used for executive board meetings and events. At-grade and below grade levels are used for cafe, restaurant, spa, viewing suites and fitness center.

rmp pool

50m swimming pool