AUSTRALIAN PAVILION AT VENICE BIENNALE


Client:Rinaldo DiStasio, CEO, DiStasio Winery + Cafe
Location: Giardini della Biennale, Venice, Italy
Total Floor Area:  5,000 sq. ft. / 464.5 m2
Budget: Withheld


Project Status: SHORTLISTED Competition Entry


Download Tearsheet>


Related Projects>

Bridewell Museum at Kyrl's Quay, Cork, Ireland


<Previous Page


NEWS
PROJECTS
BRANDING / PRODUCTS
OFFICE
CLIENTS
AWARDS
PUBLICATIONS / MEDIA
HOME


 

 

DiStasio

New Australian Pavilion

A pavilion for the exhibition and presentation of Australia's contributions to the Venice Arts Biennale (52nd held 2007), and Venice Architects Biennale (11th held 2008). Exhibitions may be static, mobile, theatre, visual, sound/music, 3D constructions and video.

COMPETITION SHORTLIST

 

plan

 

 

 

 

Ground Level Plan

Section

Composition

The aluminum and eucalyptus composite shell structure creates a lace-like visual effect and is largely self-supporting, with supplemental uprights that spring from the cast concrete slab that support both ground and upper levels. End exposures are enclosed by dot screen-filtered, structural glass.

perspective

Promenade along Rio di Giardini.

west view

Main entry tube.

Canal view

Main Canal View.