BROOKLYN RESIDENCE


Client: Withheld
Location: Brooklyn, New York
Total Floor Area: +500 sq ft / 46.5 m2
Budget: Withheld
Year: 2010-2012


Download Tearsheet>


Related Projects>

NJ Residence

Commonthread
Cork Residence One
Cork Residence Two
205 Cornelia Street

 


<Previous Page


 

VW Residence

What started out as a small office space for a Brooklyn couple evolved into a more integral element of the house's overall program.

VW Residence

Initial approach was to crate a light-filled box tucked over the rear of the existing house, but code dictates specific fire separation at the party wall / lot line, so this strategy was abandoned.

VW Residence

Alternative Scheme 'C': We looked at methods with which to manage light and harness it for supplemental energy systems.

Alternative Scheme 'D' - There were also ideas to use the roof to insulate from sunlight exposures in summer and provide warmth in winter.

scheme E

Alternate Scheme 'E'

scheme F

Alternate Scheme 'F'

scheme G

Alternate Scheme 'G'

scheme H

Final Solution

An orthogonal design was created to provide privacy at the rear of the house

 

NEWS
PROJECTS
BRANDING / PRODUCTS
OFFICE
CLIENTS
AWARDS
PUBLICATIONS / MEDIA
HOME


 

 

 

Program

Integrated Program

Rendering